Terapije



UVODNA TERAPIJA

Uvodna terapija je namenjena pogovoru ter seznanitvi z vašimi željami, potrebami in najpomembneje težavami. Glede na rezultate se bomo dogovorili za nadaljne terapije, vadbe ali kakšne druge načine za izboljšanje počutja. Vse skupaj bo trajalo do 15 minut, nato pa lahko nadaljujemo s terapijo ali pa se dogovorimo za prihodnje seanse.

 

TERAPEVTSKA MASAŽA



Terapevtska masaža je kombinacija različnih terapevtskih tehnik, katerim je skupna pomoč pri zdravstvenih težavah ter odpravljanje njihovega nastanka. Manualni terapevt na podlagi pogovora, opazovanja problema, zbiranja informacij in pregledu tkiv določi potek nadaljnjih terapij glede na potrebe posameznika. Terapevtska masaža temelji na osnovah fiziologije, nevrologije in biomehanike. Kombinacija le-teh bo pripomogla k vašemu boljšemu počutju.



Več…

 

 

TRIGGER POINT TERAPIJA

Miofascinalne prožilne točke – z manualnimi prijemi se sproščajo najbol boleča področja:
⦁ Odpravlja bolečine v križu, vratu in ramenih
⦁ Tenzijski glavobili
⦁ Krpalni kanal, Teniški komolec
⦁ Povečuje razteg mišic in kit
⦁ Izboljša gibanje
⦁ Preobremenjenost mišic, zmanjšuje napetost

Več…

   


MASAŽA GLOBOKIH TKIV

S to vrsto masaže, s počasnimi in močnejšimi prijemi, prodiramo globoko v notranjost mišice, s tem dosežemo globoko sproščanje.
⦁ Sprošča zategnjene in boleče mišice
⦁ Poškodbe pri ponavljajočih se obremenitvah
⦁ Izbolšuje: išijas, teniški komolec, zatrdele mišice, krpalni kanal
⦁ Visoka prekrvavitev celega telesa in boljša mobilnost
⦁ Športno okrevanje mišic

Več…

 

 

TERAPIJA PROTI GLAVOBOLU

Pri tej terapiji je združenih več različnih tehnik, ki pripomorejo k odstranitvi glavobolov.
⦁ Poveča krvno in limfno cirkulacijo
⦁ Odvaja strupe iz telesa
⦁ Sprošča napetost zaradi trigger točk
⦁ Aktivira prebavni trak
⦁ Sprošča mišično napetost

Več…

 




GASTRO TERAPIJA


Masiranje trebuha lahko pomaga sprostiti želodčne mišice. To pa spodbuja prebavo in lajša zaprtje. Prav tako pa blagodejno vpliva na mestrualne težave.


Več…

 

KINEZIOLOŠKI TRAKOVI


Terapija se izvaja z apliciranjem kinezio trakov, na kožo. Te pa blagodejno vplivajo na problematične dele telesa.
⦁ Zmanšuje bolečino, napetost, krče
⦁ Poveča gibljivost, podpira funkcijo sklepov
⦁ Pospeši zdravljenje po operaciji ali poškodbi
⦁ Izbolšuje krvno in limfno cirkulacijo
⦁ Zmanjšuje vnetja, otekline, modrice


Več…

 

 

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Limfna masaža se običajno imenuje manualna limfna drenaža. Limfna drenaža je nežno, ritmično masažno zdravljenje, ki ga izvaja posebej usposobljen terapevt za limfno masažo, ki spodbuja kroženje limfne tekočine po telesa. To pomaga hitro pospešiti odstranjevanje odpadnih snovi in toksinov iz počasnega limfnega sistema. Limfna masaža lahko pomaga tudi pri preprečevanju otekanja po poškodbi ali operaciji. Prav tako naj bi zagotovili veliko spodbudo za vaš imunski sistem.


Več…

 



ŠPORTNA MASAŽA



Terapija s športno masažo je namenjena športnikom vseh vrst, od vrhunskih do rekreativnih športnikov. Športna masaža spodbuja fleksibilnost, zmanjšuje utrujenost in «muskelfiber«, izboljšuje vzdržljivost, pomaga preprečevati poškodbe in pripravlja telo in um za optimalno delovanje.

Več…

 


KRISTALO  TERAPIJA


Kristalna masaža – masaža s kristali – združuje sprostitvene prednosti masaže z zdravilnimi vibracijami kristalov, ki se sprostijo in uravnotežijo celotno telo.
Kristalna masaža je priljubljena oblika sprostitve, ki sega več tisoč let nazaj. Kristali telesa so orodja, ki se uporabljajo za globoko sprostitev, pomagajo pri razstrupljanju, taljenju in zmanjševanju bolečin.


Več…



VAKUMSKA TERAPIJA

Vakumska terapija je namenjena očiščevanju kože in odpiranju por, prav tako pa odstranjuje odvečno odmrlo kožo. Uporablja se lahko kot samostojno terapijo ali kot uvod pred začetkom katerekoli masaže.

Več…

REFLEKSOTERAPIJA

Refleksna masaža stopal izvira iz Kitajske in je del tradicionalne kitajske medicine.
 Je vrsta masaže, pri kateri z masiranjem in pritiski na refleksne točke vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. 
Na naših stopalih se zrcalijo refleksne točke celotnega telesa. Iz teh točk lahko izvemo kaj in kje se dogaja z našim telesom. S pritiskom na te točke sprožimo samozdravljenje v telesu. 
 

Več…

Close Menu
Call Now ButtonNaroči se