Terapija proti glavobolu

Tenzijski glavoboli: Te vrste glavobolov lahko povzročijo mišični krči, trigger točke, stres, dehidracija in nekatere druge stvari. Napetostni glavoboli se lahko pokažejo kot občutek stiskanja ali zoženja v glavi, kot bolečina v glavi ali bolečina v vratu, ramenih in rokah, kot mišični krči. Bolečine, kot so bolečina v čeljusti ali kot bolečina v templju, in za očmi. Napetostni glavoboli ponavadi ne prihajajo z drugo občutljivostjo, kot je občutljivost na svetlobo in zvok ali slabost.

Migrene: Te vrste glavobolov so še vedno nekoliko skrivnostne. Domnevajo, da so posledica poravnave vratov, hormonskih sprememb, nevroloških težav, dražilnega okolja, občutljivosti na hrano in/ali regulacije sladkorja v krvi. Migrene so lahko zelo hude in lahko trajajo do nekaj dni. Ti glavoboli ponavadi prihajajo z nekaj občutljivosti, kot so občutljivost na svetlobo, zvok in slabost/bruhanje.

Tako napetostni glavoboli kot migrene so bili učinkovito zdravljeni z masažno terapijo. Ne samo, da lahko masaža pomaga pri lajšanju glavobolov, temveč tudi pomaga preprečiti nastanek glavobolov. 

Masaža je koristna iz več razlogov:

Poveča krvno in limfno cirkulacijo

Odvaja strupe iz telesa

Sprošča napetost zaradi trigger točk

Aktivira prebavni trak

Sprošča mišično napetost

Masažna terapija je lahko varno in učinkovito zdravljenje – ne le pokrov. Vendar moram reči, da obstaja veliko možnih vzrokov glavobolov, nekateri pa so veliko bolj resni kot drugi. Če imate kronične glavobole, se najprej posvetujte z zdravnikom in se prepričajte, da ne potrebujete dodatnega zdravljenja. 

Close Menu
Call Now ButtonNaroči se