Terapevtska masaža

Terapevtska masaža je namenjena lajšanju ali odpravi bolečin ter večji gibljivosti telesa. Sestavljena je iz različnih manualnih tehnik, njihova kombinacija pa je odvisna od nastale težave. Ta terapija ni primerljiva z nobeno drugo masažno tehniko, saj je učinkovita pri različnih vrstah težav.


Pomaga pri :

Spondilitis  vnetje hrbteničnih sklepov in obhrbteničnih struktur

Dehidracija medvretenčnih ploščic

Hernija izstop diskusa iz svojega vezivnega obroča (to ni zdrs diskusa). Čutimo lahko mišično oslabelost, občutek zbadanja ali mravlinčenja, bolečina v hrbtenici, pomankanje refleksov.

Išijas nastane lahko zaradi hernije, mišičnih zakrčnin, medeničnega sindroma, nosečnosti, pirifomni sindrom. Čutimo bolečino v ledvenem predelu hrbta in zadnjici, ki lahko potuje po zadnji strani stegna vse do stopala.

Mišične zakrčnine so trajno zakrčene mišice brez vpliva naše volje. Začnejo se z mišičnimi krči, nanj pa slabo vplivajo previsoka ali prenizka temperatura, hitri nenadni gibi, premalo vadbe, pretiran napor, slaba prekrvavitev.

Mišična skolioza (skolioza je stalna deformacija hrbtenice, pri njej je možna le delna rešitev), ko pa pride do mišične skolioze – zaradi preobremenjenosti mišic, se pa lahko popolno odpravi. Čutimo bolečino v kateremkoli delu hrbta.

Brazgotine s pravimi tehnikami se lahko povrne elastičnost tkiva ter odpravi nastalo brazgotino. (ta proces ni popolnoma možen pri starih brazgotinah)

Heksenšus popolna odprava bolečine v vratu zaradi heksenšusa

Lajšanje pri ponavljajočih se bolečinah v mišicah in mehkem tkivu

Povečevanje gibalnih kapacitet sklepov po poškodbah, natrganinah, daljših bolečinah

odpravlja bolečine v vratu, ramenih in hrbtu

zmanjšuje glavobole

omogoči boljšo gibljivost

poveča krvni in limfni pretok

pripomore k boljšemu počutju

omehča mišice in povečuje prožnost


Po ugotovitvi težave ter po terapiji, boste dobili tudi napotke kako ravnati za izboljšanje stanja oz., da se težave ne ponovijo.


Svetujemo še ogled trigger point terapije in masažo globokih tkiv.


Če imate izvide ali napotke zdravnika jih prinesite s seboj.


Close Menu
Call Now ButtonNaroči se