Masaža globokih tkiv

Masaža globokih tkiv je tehnika masaže, ki se uporablja predvsem za zdravljenje mišično-skeletnih težav, kot so zategnjenost in športne poškodbe. Vključuje stalni pritisk z uporabo počasnih, globokih in močnih gibov, da se usmeri na notranje plasti mišic in vezivnega tkiva. To pomaga zmanjšati napetost v mišicah in tkivih. Terapevt lahko med masažo globokih tkiv uporablja konice prstov, cele prste, roke, komolce in podlakti.

Prav tako lahko spodbuja hitrejše celjenje s povečanjem pretoka krvi in zmanjšanjem vnetja.

Masaža globokih tkiv nudi tako fizične kot psihološke koristi. Za razliko od drugih masažnih tehnik, ki se osredotočajo na sprostitev, masaža globokih tkiv pomaga pri zdravljenju bolečine v mišicah in izboljšanju togosti. Toda še vedno vam lahko pomaga tudi pri umiranju misli.

Tudi masaža globokega tkiva je dobila najvišjo oceno za bolečino fibromialgije. Ljudje pogosto opazijo izboljšan obseg gibanja takoj po masaži globokih tkiv.

Masaža globokih tkiv je več kot le masaža z globokim pritiskom. Cilji in tehnike se razlikujejo od švedske masaže. Čeprav lahko pomaga pri določenih boleznih, ne pozabite, da masaža ne bo vedno bolela ali da bo vaše telo občutilo bolečino. Da bi kar najbolje izkoristili svojo masažo, se obrnite na masažnega terapevta.


Ta terapija ima širok spekter pozitivnih učinkov na telo:

Lajša kronična obolenja – bolečine

Zatrdele, zategnjene mišice

Izboljša mobilnost

Izravna telesno držo

Lajša bolečine v vratu, ramenih in hrbtu

Športno okrevanje mišic

Zvišanje praga bolečine

Izbolšuje revmatska in nevrološka obolenja

Uravnava visok krvni pritisk

Izbolšuje tudi išijas, teniški komolec in krpalni kanal

Zatrdline po poškodbah

Posturalne težave

Piriformis sindrom

Poškodbe pri ponavljajočih se obremenitvah


Close Menu
Call Now ButtonNaroči se